What’s in a name?

Published on : 25-1-24
  • Wat vind jij het lekkerst: een gezonde, vegan, plant-based oplossing op basis van sojabereiding óf een smokey, volromige bite, vers en handgemaakt door onze lokale leverancier.

    🌱 Sodexo wil in 2025 de CO2-footprint met 34% verlagen. Eén van de manieren om dat te bereiken is door ons food-aanbod steeds meer plant-based te maken. Want plant-based is minstens zo lekker als gerechten op basis van dierlijke eiwitten. Maar hoe krijgen we iedereen mee?

    What’s in a name

    Martijn van Vliet, Head Chef Culinary Community Sodexo: ‘Vanuit de poll blijkt dat optie 2 verreweg het populairst is. Dat vonden ook onze gasten tijdens de blind-proeven-sessie op het Sodexo Workplace Congres. Maar, verrassing: het gaat hier om exact hetzelfde product: gerookte tofu, maar dan met andere presentatiewijze en benaming. In het eerste geval werd de tofu als blokje gepresenteerd, in het tweede als rolletje. En optie 2 klinkt verreweg het lekkerst. Hiermee laten we zien dat je benadering van gerechten heel bepalend is om mensen te verleiden om te kiezen voor plant-based.’

    Hoe verleid je mensen nu vaker tot vega en vegan?

    🌿 De chefs van Sodexo presenteren gerechten aantrekkelijk. Met name vormt presentatie een positieve trigger voor werknemers uit GenZ, die zijn visueel ingesteld.
    🌿 Bij de benaming van gerechten wordt rekening gehouden met welke positieve eigenschappen een gerecht heeft. Dit blijkt vooral belangrijk voor organisaties waar veel mensen uit de millennial generatie werken. Denk dan aan functionele woorden als ‘energizing’.

    Meer weten over ons foodaanbod? Bekijk de Foodpagina